Beoordeeld met een 9.6

Binnen twee werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf €75

Handgemaakte tajines

Unieke designs

Zo moet je een tajine schoonmaken

Heb je net een heerlijk gerecht uit je tajine gehaald en vraag je je af hoe je die het beste kunt schoonmaken? Geen zorgen, hier zijn enkele stappen om je tajine weer in topconditie te krijgen.

1. Laat het afkoelen

Voordat je begint met het schoonmaken van de tajine, laat je deze volledig afkoelen. Dit voorkomt eventuele beschadigingen of barsten door plotselinge temperatuurwisselingen.

2. Week het even

Om vastzittende voedselresten los te krijgen, vul je de tajine met warm water en laat je het een tijdje weken. Zo komen aangekoekte resten veel makkelijker los.

3. Gebruik een zachte reiniging

Gebruik een zachte doek of spons om je tajine schoon te maken. Probeer agressieve schuurmiddelen te vermijden. Een klein beetje milde zeep kan helpen, maar vaak is water voldoende.

4. Goed afspoelen

Heb je een milde zeep gebruikt? Zorg er dan voor dat je alle zeepresten grondig verwijdert door de tajine goed af te spoelen. 

5. Laten drogen

Droog je tajine af met een zachte doek of laat hem gewoon opdrogen. Voor het beste resultaat kun je het deksel en de basis apart zetten om ervoor te zorgen dat alles goed droogt.

6. Opslag

Bewaar je tajine op een droge plek. Als je de ruimte hebt, is het een goed idee om het deksel er niet volledig op te plaatsen om luchtcirculatie te bevorderen.

 

Klantenservice

info@souktajine.com
Bereikbaar van 09:00 – 17:00 
(ma t/m vr)