Beoordeeld met een 9.6

Binnen twee werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf €75

Handgemaakte tajines

Unieke designs

Tajine op inductie? Dat kan!

Niet alle tajines zijn geschikt voor inductie, ook die van ons niet. Niet direct in ieder geval. Een inductiekookplaat werkt namelijk met magnetische velden, dus je tajine moet magnetiseerbaar zijn om op deze manier te kunnen koken. Onze traditionele tajines zijn gemaakt van aardewerk en daarom niet direct geschikt voor inductie. Maar daar is een handige oplossing voor: de inductie adapter voor tajines! 

Traditioneel x modern

tajine inductie

Veel keukens zijn tegenwoordig voorzien van een inductiekookplaat. Logisch ook, want dit is een stuk duurzamer dan koken op gas. Er is alleen één probleem; wat doe je met je traditionele kookgerei die je altijd op een vuurtje hebt gezet? Niet getreurd, je kan nog altijd gebruikmaken van de traditionele aardewerken tajine, ook op inductie! Combineer ‘m met een handige inductie adapter en hij is weer klaar voor gebruik. Deze adapter fungeert namelijk als een tussenlaag die de hitte van de inductiekookplaat overbrengt naar je tajine. Ze voorkomen ook direct contact tussen de tajine en de kookplaat, wat eventuele krassen of schade kan verminderen.

Verandert er iets?

Wanneer je met een tajine op inductie kookt, zal vooral het reguleren van de temperatuur even wennen zijn. Bij gas zet je de tajine traditioneel op een laag vuurtje. Bij een inductieplaat zal je de eerste keer misschien even moeten zoeken. Onze tip: begin altijd met een lage stand en bouw het eventueel op als je echt niets ziet borrelen in de tajine. Koken met een tajine is en blijft een slow cooking-proces. Dit verandert niet als je kookt op inductie.

Schaf jouw tajine voor inductie nu aan

Combineer de moderne keuken met traditioneel keukengerei. Kies voor een aardewerken tajine met een inductie adapter en geniet van de heerlijke gerechten die je hiermee op tafel kan toveren. Onze tajines zijn verkrijgbaar in twee maten en geschikt voor 2 of 4 personen. Kies jouw favoriete ontwerp en voeg de inductie adapter toe aan je bestelling. Let the slow cooking begin!

Klantenservice

info@souktajine.com
Bereikbaar van 09:00 – 17:00 
(ma t/m vr)